Rosti op z`n Zwitsers

Ingrediënten

  • 5 el zonnebloemolie
  • 100 g spekreepjes
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 zak Maggi Rosti Aardappelkoekjes
  • (versgemalen) peper
  • 100 g grof geraspte Emmentaler kaas

Bereidingswijze

1. Verhit 1 el olie in een niet te grote koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de spekjes en ui goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart. (Bewaar de achtergebleven olie.) 2. Bereid de Maggi Rosti Aardappelkoekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep na het wellen de spekjes en ui voorzichtig erdoor. Doe de rest van de olie bij de olie in de koekenpan en laat deze goed heet worden. 3. Schep de helft van de rosti erin en strijk hem glad met een natgemaakte lepel. Strooi de kaas erover, verdeel de rest van de rosti erover en druk goed aan met de lepel. Bak de rostikoek op niet te hoog vuur bakken tot de rand goudbruin is. 4. Leg een groot bord op de pan, keer de rostikoek op het bord en laat hem terugglijden in de pan. 5. Bak ook de andere kant mooi bruin en serveer de rosti in punten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha