Rosti van rijst, met kaas-room-spinazie.

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes70 gr. boterzoutwitte
  • versgemalen peper2 eieren50 gr.
  • paneermeel450 gr. koude
  • gekookte rijst (ca. 150 gr. ongekookt)450 gr. gekookte
  • uit
  • gelekte spinazie (vers of diepvries)1 dl. slagroom75 gr. geraspte kaas1 losgeklopt
  • eigeel

Bereidingswijze

De bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.10 Gram boter smelten en de bosuiringetjes even smoren.Bestrooi met zout en witte peper naar smaak en laat ze afkoelen.Meng de rijst met het paneermeel, de eieren en de bosuitjes.Smelt de helft van de resterende boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag.Schep daar het rijstmengsel in, strijk het glad en laat het in circa 3 minuten, op matig vuur, goudbruin bakken.Keer het dan, met behulp van een bord, om en bak de andere helft goudbruin. Verwarm intussen de spinazie en roer daar de room met de geraspte kaas door, tot de kaas is gesmolten.Haal van het vuur af en roer er snel het losgeklopte eigeel door.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha