's Werelds beste gebakken uien

Ingrediënten

  • 4 grote witte uien
  • gepeld
  • onder en boven een plakje afgesneden
  • olijfolie
  • 2-4 tenen knoflook
  • gepeld en fijngehakt
  • 1 gekookte aardappel
  • gepureerd
  • 6 el slagroom
  • Parmezaanse kaas
  • geraspt
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 4 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon

Bereidingswijze

Kook de uien 12-14 min. in een ruime hoeveelheid water tot ze zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd met een scherp mesje ongeveer een volle el uit elke ui en hak dit fijn. Verwarm de oven voor op 200?C. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie, de knoflook, de gehakte uitjes, de aardappelpuree en een klein beetje gehakte rozemarijn. Bak in een paar min. zacht, zet de pit laag, voeg de room toe en haal het van het vuur.Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de uien met het mengsel en zet ze in de ovenschaal. Wikkel om het midden van elke ui een mooi plakje pancetta en prik dat vast met een bijgepunt takje rozemarijn. Bak de gevulde uien zo?n 20-25 min. in de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha