Sajoer boontjes met kip en mihoen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoonKook de boontjes ca. 5 minuten in ruim kokend water. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes. Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperziebonen en de uienringen 3 minuten. Voeg de boemboe en 1 dl water toe en laat het gerecht 3 minuten pruttelen. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Schep de mihoen en de gerookte kipfiletreepjes door de boontjes en roerbak nog 3 minuten mee. Serveer direct of laat het afkoelen. Schep de warme of koude gewokte sajoer boontjes in diepe borden of kommen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha