Salsa Fresca - Pittige tomatensalsa

Ingrediënten

  • 400 gr trostomaten
  • van vel ontdaan en gehakt in dobbelsteentjes
  • 200 gr pomodoritomaten
  • van vel ontdaan en in dobbelsteentjes gesneden
  • 1 grote rode ui
  • fijngehakt
  • 1 bosje koriander
  • 2 Habanero pepers
  • 2 groene Jalape?o pepers
  • 2 rode Jalape?o pepers
  • 2 Thai pepers
  • sap van 2 limoenen
  • zout
  • Omdat er mogelijk in Nederland geen Habanero- of Jalapeno- en Thaipepers kunnen worden gekocht - behalve eventueel uit een potje - kan je uiteraard Spaanse pepers of Lombok Rawitt (pas op heet) gebruiken.

Bereidingswijze

Als je de tomaten in stukjes hebt gesneden, doe ze even in een vergiet en laat het meeste vocht uitlekken.Haal de blaadjes van de koriander, was ze en sla ze in een schone keukendoek droog. Hak de koriander en voeg toe aan het tomatenmengsel. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en hak ze fijn en doe ze in een kleine kom. Schenk het citroensap over de pepers en laat dit minimaal 10 minuten staan. Voeg de dit toe aan de tomanten, ui en koriandermengsel en meng dooreen. Voeg zout naar smaak toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 522x

Jouw laatst bekeken recepten