Scaloppine al vino bianco .

Ingrediënten

  • ? 1/2 pond kalfslapjes/-oester. Gaat ook prima met varkensfricandeau of -haas.
  • ? 1-2 glazen witte wijn
  • ? bloem
  • ? boter
  • ? snufje nootmuskaat
  • ? rozemarijn/thijm
  • ? peper
  • zout.

Bereidingswijze

Snijd de lapjes dun (1/2 cm) en sla ze daarna nog platter met een vleeshamer, achterkant van een mes of wat dan ook.Het vlees licht kruiden, door de bloem halen en in hete boter 3 min bakken. Halverwege het bakken rozemarijn vlees uit de pan op voorverwarmd bord, pan deglaceren met witte wijn, thijm erbij inkoken en op smaak brengen met zwarte peper en zout; saus over, naast of onder het vlees (opvattingen verschillen ;). Al je de wijnsmaak te veel vindt, kan je een gedeelte vervangen door bouillon.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1121x

Jouw laatst bekeken recepten