Smoor terong
Ingrediënten
- 2 grote of 4 kleine terongs (aubergines)
- 50 gr boter
- 4 sjalotten
- 3 teentje knoflook
- 2 el ketjap
- 1 bouillonblokje
- nootmuskaat
- peper
- 2 kruidnagels
- mespunt suiker
Bereidingswijze
Ontdoe de terongs van de steel, snijd ze in de lengte in 4-5 plakken.
Bak deze plakken in de boter tot ze na telkens keren bruin zijn, op een
lage warmtebron.
Haal de terongs uit de pan.
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd de sjalotten grof en snipper de
knoflook.Stoof sjalotten en knoflook met de ketjap in 2 dl water.
Voeg het bouillonblokje, de peper naar smaak, nootmuskaat en kruidnagel
toe en laat alles met het deksel op de pan ca 4 minuten koken op een
lage warmtebron.
Voeg de terongs met de suiker toe en laat weer enkele minuten sudderen..
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1913x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.