Spaanse courgettekoekjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

Rasp de courgette grof, bestrooi met wat zout, meng goed en doe de courgette in een zeef die op een kom wordt gezet. Laat circa 20 minuten staan om er het overtollige vocht uit te trekken. Maak intussen een dik beslag van het ei, het meel en zoveel water als nodig is. Roer er de kerrie en de sambal door.Druk de courgette tussen de handen goed uit en schep door het beslag. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en schep er flinke eetlepels van het courgettemengsel in. Druk ze met de achterkant van een lepel plat en bak de koekjes aan beide kanten in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm. De koekjes kunnen in een in op 120?C voorverwarmde oven worden warm gehouden. Geef er desgewenst een saus bij van yoghurt, mango chutney en citroensap, die op smaak wordt gebracht met wat zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 566x

Jouw laatst bekeken recepten