Sterappels gevuld met dadels en amandelen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels geschaafde amandelen -
  • 125 gram gepelde amandelen -
  • 125 gram dadels zonder pit -
  • 50 gram blanke rozijnen -
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil -
  • 1 theelepel citroenrasp -
  • 4 eetlepels abrikozenjam -
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder -
  • 1 klein borrelglaasje cognac of apricot brandy -
  • 6 sterappels of red delicious -
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en zet ze apart. Hak de amandelen en de dadels grof. Meng er de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil, de citroenrasp, de abrikozenjam, het kaneelpoeder en de apricot brandy door. Was de appels en snijd er aan de bovenkant een kapje af.Zet de appels in een magnetronschaal en verwarm deze onafgedekt op 700 Watt in de magnetron gedurende 2-3 minuten. De appels moeten iets zacht worden, maar niet helemaal gaar. (Wie geen magnetron heeft, legt de appels 5 minuten in kokend water.) Hol de appels met een spitse lepel uit. Besprenkel ze aan de binnenzijde met citroensap tegen verkleuren. Voeg het vruchtvlees van de appel bij het dadelmengsel. Vul de appels met het mengsel en strooi de geschaafde amandelen erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha