Sterappels gevuld met dadels en amandelen
Ingrediënten
- 2 eetlepels geschaafde amandelen -
- 125 gram gepelde amandelen -
- 125 gram dadels zonder pit -
- 50 gram blanke rozijnen -
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil -
- 1 theelepel citroenrasp -
- 4 eetlepels abrikozenjam -
- 1/2 theelepel kaneelpoeder -
- 1 klein borrelglaasje cognac of apricot brandy -
- 6 sterappels of red delicious -
- 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en zet ze apart. Hak de amandelen en de dadels grof. Meng er de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil, de citroenrasp, de abrikozenjam, het kaneelpoeder en de apricot brandy door. Was de appels en snijd er aan de bovenkant een kapje af.Zet de appels in een magnetronschaal en verwarm deze onafgedekt op 700 Watt in de magnetron gedurende 2-3 minuten. De appels moeten iets zacht worden, maar niet helemaal gaar. (Wie geen magnetron heeft, legt de appels 5 minuten in kokend water.) Hol de appels met een spitse lepel uit. Besprenkel ze aan de binnenzijde met citroensap tegen verkleuren. Voeg het vruchtvlees van de appel bij het dadelmengsel. Vul de appels met het mengsel en strooi de geschaafde amandelen erover.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 641x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.