Taartje van courgettes, aubergines en tomaten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, snij 5 tomaten in zessen, haal vocht en zaadjes eruit. Meng de tomatenpartjes met zout, olijfolie, tijm, knoflook en een beetje suiker. Leg deze op een bakplaat in de oven op 135 graden C. ca. 60 min. Laat de ovendeur op een kier open want het is de bedoeling dat ze gekonfijt worden, het vocht moet kunnen verdampen!Snij de aubergine in 6 dikke ronde plakken, steek met de uitsteker hier 6 gelijke stukken uit. Grill de auberginerondjes in een grillpan of onder de grill. Verwarm de oven op 200 C.Snij de tomaten die je over hebt in kleine vierkantje. Snij de gewassen courgette in de lengte in plakjes en bak ze in olijfolie beetgaar en haal ze uit de pan. Laat de tomatenblokjes met wat tijm, oregano, zout en peper even verwarmen in wat olijfolie. Het moet niet papperig worden! PETERSELIE-OLIE: Hak de peterselie fijn en pureer in de blender met de olie en knoflook. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak hier met behulp van de uitsteker rondjes op met de parmezaanse kaas. Bak deze 5 min. op 200 C., ze mogen niet te bruin worden. Laat ze afkoelen en bewaar in een vershouddoos

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha