Terong bumbu Bali

Ingrediënten

  • 2 aubergines2 rode uien2 teentje knoflook1 rode pepersesamolie2 jeruk limo (limoenen)2 el ketjap manis2 dl waterVoor de bumbu:1 stukje lengkuas (laos
  • wortelstok van de Alpina galanga) van 3 cm1 stukje jahe (wortelstok van de gemberplant)2 blaadjes daun salam (lauriersoort)1 spriet serai (citroengras)1 tl trassi2 el suikerkoriander
  • 10 kruidnagels
  • 2 stokjes kaneelzout naar smaak

Bereidingswijze

Was de aubergines, snij ze in de lengte door midden en dan nog een keer. Bestrooi ze met zout, leg ze in een vergiet en zet voor een kwartier weg.Wrijf de kaneel, de koriander en de kruidnagel fijn in de vijzel. Ontdoe de rode peper of lombok van zaadjes en snij heel fijn. Wrijf daarna de ui, de knoflook, de fijngesneden rode peper, de lengkuas & jahe (van vel ontdaan) en de trassi fijn in de vijzel of maal fijn in de keukenmachine.Spoel de aubergine af en dep de stukken droog. Bak ze even aan alle kanten in olie lichtbruin. Niet te lang. Leg ze even opzij op een met keukenpapier bedekt bord.Bak de kruiden even in de sesamolie tot het heerlijk begint te geuren, voeg dan het water toe. Doe de stukken aubergine er bij, daarna de serai, de limoenen, de kecap manis en de suiker. Proef en voeg desgewenst zout toe. Laat zo'n twintig minuten sudderen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha