Thaise rundvleessalade

Ingrediënten

  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 3/4 theelepel suiker
  • 1/2 eetlepel lichte Chinese sojasaus
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 fijngesnipperde bosuitjes
  • 2 fijngehakte stengels citroengras (sereh)
  • 6 rode Spaanse pepertjes
  • zaad verwijderd en fijngesneden
  • 4 biefstukken van ± 150 gr elk
  • 3 fijngesnipperde theelepels muntblaadjes
  • 1 theelepel fijngehakte koriander (of peterselie)

Bereidingswijze

Maak een dressing van de knoflook, de suiker, de sojasaus, het citroensap, de vissaus, de ketjap en zwarte peper en voeg de bosui, het citroengras en de rode pepertjes hierbij. Bak de biefstukken op de hotplate half doorbakken en snijd ze daarna in dunne reepjes. Schep het vlees door de dressing. Strooi vlak voor het opdienen de munt en de koriander (of peterselie) over de salade. Deze salade is verrukkelijk als een voorafje op een zwoele avond. Een koud glas bier smaakt er prima bij, maar ook een glas whisky met veel sodawater en ijsblokjes is goed gezelschap.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha