Varkenspasteitjes met appel en salie

Ingrediënten

  • peper en zout
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel mosterd (grof)
  • 1/2 eetlepel salie (gehakt
  • droog of vers)
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 300 g hamlappen
  • 4 grote vellen filodeeg (diepvries)
  • 75 g boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Hak het vlees zeer fijn (met een glad scherp mes of met de foodprocessor), maar niet zo fijn als gehakt! 3. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Roer de salie en de stroop erdoor. Laten afkoelen 4. Meng het vlees met het uimengsel, de appel, de mosterd, ? theel. zout, ? theel. peper. Verdeel het vlees in 4 porties 5. Smelt de rest van de boter 6. Maak 4 pasteitjes: leg een vel filodeeg op het aanrecht. Leg ? van het vlees in een bergje aan de onderkant van het deeg. Bestrijk het hele deegvel met boter. Vouw het deeg over het vlees en rol het op (zoals voor een loempia). Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat 7. Bestrijk de pasteitjes met nog wat boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 850x

Jouw laatst bekeken recepten