wilde rijst

Ingrediënten

  • pond rijst
  • 1/4 kopje boter (met zout)
  • 125 gr. engelenhaar(vermicelli)
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 1/4 kopje licht bruine (grote) rozijen
  • eventueel nog wat zout

Bereidingswijze

Was de rijst, laat ze uitlekken en drogen, kort het engelenhaar (vermicelli) tot 1 centimeter stukjes in.Smelt 1/3 van de boter en 'bruin' - verkleur - hierin het engelenhaar tot ze een mooi caramelkleurtje krijgt, voeg daarna de bouillon toe. Wanneer het kookpunt wordt bereikt de rijst toe voegen, sluit de pan en kook het mengsel tot de rijst droogkookt. Voeg de rozijnen toe, de rest van de boter en meng het geheel met een vork zo door dat alle ingredienten goed en evenwichtig verdeeld zijn. Sluit de pan, temper het vuur en kook het geheel nog even zachtjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 899x

Jouw laatst bekeken recepten