Abrikozenkoek

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.> Vet het bakblik in.Doe voor het korstdeeg de bloem en de noten in een kom en kneed er met uw vingertoppen de margarine doorheen , tot het mengsel op broodkruim lijkt.Voeg het water toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg.Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. > Breng voor de vulling de abrikozen , het raspel en het appelsap in de steelpan aan de kook.Laat alles 30 minuten koken tot de abrikozen een puree beginnen te vormen.Pureer het dan met een staafmixer of druk door een zeef.Roer het kaneelpoeder en de rozijnen door de puree. > Verdeel het deeg in tweeen , rol een helft uit en bedek hiermee de bodem van het bakblik.Bedek de bodem met de puree.Rol de rest van het deeg uit en leg deze over de puree heen.Druk de randen goed aan met een beetje water. > Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en bestrijk het geheel met de melk.Bak de koek in 20-25 minuten in de oven goudbruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 764x

Jouw laatst bekeken recepten