Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

Ingrediënten

  • 200 gr. ossenhaas
  • licht aangevroren
  • in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel
  • met groen
  • fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet
  • heel fijn gesneden - zout
  • witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -

Bereidingswijze

kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ; Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.Begin ca. 10 minuten van tevoren: Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 735x

Jouw laatst bekeken recepten