Asperges op crostini met ricotta en doperwten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snipper de sjalotjes fijn. Maak de asperges schoon en kook ze in water met een beetje zout en suiker in 20 minuten gaar. Neem de asperges met de schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak de sjalotjes 5 minuten zachtjes. Voeg de erwten toe en bak ze afgedekt nog 10 minuten tot de erwten gaar zijn. Voeg eventueel iets water toe. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Meng in de keukenmachine de ricotta, muntblaadjes, 1 eetlepel olie en citroenrasp kort met de pulseknop. Voeg de erwten toe en pureer het tot een grove massa. Breng het op smaak met zout en cayennepeper. Snijd van het brood 8 plakjes. Besprenkel de sneetjes aan beide kanten met 2 eetlepels olie, leg ze op de bakplaat en rooster ze onder de grill in 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege om. Besmeer het geroosterd brood (= crostini) met lauwwarm ricotta-erwtenmengsel. Verdeel de asperges erover en druppel er nog wat olie over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 742x