Australische hamburgers

Ingrediënten

  • 500g mager rundergehakt
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 ei
  • 80g broodkruim
  • 2el ketjup
  • itl vleeskruiden
  • 40g boter
  • 2 uien in plakken gesneden
  • 4 plakken cheddar
  • 4 eieren
  • 4 plakjes spek
  • 4 gehalveerde hamburgerbroodjes
  • sla
  • 1 tomaat in plakjes
  • 4 plakken rode biet
  • 4 ananasringen.

Bereidingswijze

gehakt, gesnipperde ui, ei, broodkruimels, ketjup en vleeskruiden door elkaar kneden. Het gehaktmengsel in vieren delen en mooie ronde schrijven vormen. De uiringen in 30g boter fruiten en warm houden. Een koekenpan met oli bestrijken en de hamburgers aan beide kanten 3-4 minuten bakken. Leg op elke hamburger een plak kaas. De rest van de boter verhitten en hier de eieren en het spek in bakken. Bak het spek tot het knapperig is. Rooster dan de broodjes en beleg ze met sla, tomaat, biet, ananas, ei, spek, ui en hamburger.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha