Bacon en aardappel frittata

Ingrediënten

  • ? 6 plakken bakbacon (dikke plakken
  • ongerookt)
  • ? 8 eieren (geklutst)
  • ? 150 ml melk
  • ? 1 eetlepel olijfolie
  • ? 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • ? 450 g krielaardappelen (gekookt
  • over de lengte gehalveerd)
  • ? 175 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • ? 50 g rucola (notensla)
  • ? 50 g Cheddar kaas (belegen)
  • ? snufje zout
  • ? snufje peper (versgemalen)

Bereidingswijze

Doe de eieren, melk en kruiden in een kom.Verhit de olie in een bakpan en bak de bacon op laag vuur bruin en knapperig. Haal de bacon uit de pan. Doe de knoflook en aardappelen in de pan en bak gedurende 3 minuten, onder regelmatig omdraaien de aardappelen goudbruin. Voeg de bacon erbij. Voeg de cherry tomaten, tuinkruiden en het eiermengsel toe, laat 3 tot 4 minuten rustig koken. Zorg dat het eiermengsel gelijk verdeelt wordt over de pan. Strooi de kaas erover en zet de pan gedurende 2 minuten onder de voorverwarmde grill, totdat het ei bruingekleurd is en gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1419x

Jouw laatst bekeken recepten