Bacon, Onion & Pinapple flan recept van Ted Bar

Ingrediënten

  • Vulling:
  • 25 gram margarine.
  • 2 - 3 grote uien- fijngehakt- (b.v. grote zoete uien van A.H.).
  • 250 gram bacon (of bakje magere spekjes kant en klaar bij A.H.).
  • 3 middelgrote eieren (losgeklopt).
  • 300ml volle melk.
  • 1 karton Monchou pan en oven (200 ml). (OF bekertje slagroom)
  • 75 gram geraspte kaas (beetje pittige kaas).
  • 1 blikje ananas (met 4 schijven) - schijven in stukjes snijden- (of blikje met stukjes kopen).
  • wat zout en versgemalen peper.
  • eventueel wat fijngesneden reepjes prei (niet noodzakelijk).
  • VOOR DE PASTRY (KORST)(ALS JE HARTIGE TAART DEEG HEBT GEKOCHT KAN JE HET VOLGENDE VERHAAL OVERSLAAN LEES VERDER BIJ****
  • 240 gram gewone patent bloem.
  • 120 gram margarine.
  • ongeveer 60 -70 ml koud water.
  • wat zout (mespuntje).TIP: een goede pastry maak je in een koele keuken
  • zorg dat alles zo koud mogelijk is
  • dus als je er aan denkt zet je de kom
  • bloem enz. even van te voren in de koelkast- zorg dat het water echt koud is wat je erbij doet.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225?C. DEEG MET DE HAND MAKEN: ▸ Doe in een kom de bloem, (bloem in een zeef en hoog houden zodat er lucht in de bloem komt als je hem zeeft) het zout en margarine (snij de margarine even met twee messen in stukjes, ga met je (koude) vingers door de bloem en maak wrijvende bewegingen hef daarbij je handen iedere keer op dat is om wat lucht in de bloem te krijgen. ▸ Ga door tot het bloem op grof broodkruim lijkt. ▸ Doe er dan beetje voor beetje wat water bij. (de hoeveelheid water hangt af van de kwaliteit van de bloem) kneed het tot een soepel deeg en laat het een half uurtje rusten in de koelkast (in huishoudfolie gewikkeld) ▸ Kneed het dan weer een beetje soepel maar let er op het niet te veel te ?behandelen? dat komt het deeg niet ten goede. MET DE KEUKENMACHINE: Doe de bloem in de kom met de deeghaak, voeg zout en klontjes boter toe. Kneed 10 seconden op stand 4, voeg water toe via de vulschaft toe terwijl u blijft kneden op stand 4. Stel vervolgens 15 seconden op stand 8 tot er een deegbal ontstaat; zet deze 30 minuten in de koelkast.Rol het deeg uit tot een ronde lap - groter dan de vorm-. ▸ ****Bekleed een quiche-vorm met het deeg, prik er wat gaatjes in (om lucht te laten ontsnappen) en leg er bakpapier op. (verkreukel het bakpapier dan gaat het wat makkelijker) . ▸ Strooi er bonen op en zet in de voorverwarmde oven en bak ?blind? voor 10- 12 minuten op 225?C. (in het midden van de oven) - mijn oven moet op bijna 250 staan-. ▸ Haal de vorm eruit verwijder de bonen en het papier en zet de vorm terug voor 8 minuten. ▸ Haal de vorm uit de oven. ▸ Zet de oven temperatuur dan terug naar 200?C (mijn oven 225). ▸ MAAK INTUSSEN DE VULLING:Smelt de boter en bak het spek tot het knapperig is. ▸ Haal de spekblokjes uit de pan en doe ze in een kom, bak in het vet de ui glazig. ▸ Mix de eieren, melk, zout en peper in een aparte kom. ▸ Leg het spek en de ui op de bodem van de vorm. ▸ Verdeel de stukjes ananas erover heen. ▸ Giet dan het melk/ei mengsel erover (geen paniek als je tekort komt, neem gewoon nog wat melk en een ei) Ik woog op mijn electr. weegschaal voor het totaal aan vocht 600 ml (dus met eieren enz. erbij) en dat is voldoende voor deze maat vorm. Als je wat prei-reepjes hebt strooi je die er ook over. ▸ strooi de geraspte kaas erover. ▸ Schuif nu de vorm (1 richel hoger dan het midden) in de oven (dus 200?C) en bak voor 20 minuten. ▸ Verminder dan de temperatuur tot 180?C (mijn oven 200) en bak nog voor 10- 15 minuten.(De oventijden zijn altijd moeilijk te geven, de ene oven bakt anders dan de andere, let goed op mocht de quiche te bruin worden dek hem dan af met alu-folie (glimmende kant op de quiche).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha