Bara's 1 (beignets van taugeh-boontjes)

Ingrediënten

  • 250 g urdiboontjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 peper of 1 lepel sambal
  • 2 lepels masala liefst Nandan
  • 2 theelepels djinten
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1
  • 5 dl bronwater met koolzuur
  • 4 lepels selderij

Bereidingswijze

Begin een dag van tevoren met de boontjes te wassen en ze dan in een bakje met 5 dl water te laten wellen (minimaal 12 uur). Laat de boontjes de volgende dag uitlekken en maal ze in de keukenmachine/molen goed fijn. Doe er de knoflook, ui, peper/sambal en de kruiden door en maal nog even. Doe de puree in een kom. Doe alle ingrediƫnten bij elkaar en kneed er een soepel deeg van. Vorm hiervan met natgemaakte handen een soort doughnuts en frituur die. Doe er, als het deeg te dun is, nog wat bloem bij of, als het te dik is, wat water.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha