beignets met chocolade karamelsaus

Ingrediënten

  • (beslag)125 g bloem gezeeft
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 1 dl spuitwater
  • (saus)125 g fijne suiker
  • 1 dl water
  • 1 koffielepel cacaopoeder
  • gezeefd
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • (verder)6 clementines
  • 50 gr pedersuiker gezeefd
  • frituurolie.

Bereidingswijze

1)splits de eieren,doe de gezeefde bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden,doe er het zout en de eierdooiers in,meng vanuit het midden en giet er in straaltjes heet water bij,roer het beslag goed glad,laat 30 min rusten, 2)maak ondertussen de saus,doe hiervoor de suiker met 1/2 dl water in een pan met dikke bodem,breng langzaam aan de kook,laat de suiker licht karameliseren,blus met de rest van het water en roer er de gezeefde cacao door,roer om met een houten lepel,tot de cacao gesmolten is,giet er het sinaasappelsap bij en roer goed om,laat afkoelen, 3)verhit de frituurolie tot 180?c, 4)klop het wit van de eieren stijf en meng het luchtig door het beslag,pel de clementines en verdeel in partjes,verwijd zoveel mogelijk de witte velletjes, 5)haal de clementinepartjes door het beslag,bak ze in niet te grote porties een paar minuten in de hete frituurolie, 6)laat de beignets uitlekken op keukenpapier,besrooi ze daarna met de gezeefde poedersuiker,serveer goed warm,met de saus apart.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha