Belegde hartige taart

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 200 g bloem
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • zout
  • 2 el koud water
  • 125 g koude boter
  • voor de vulling:
  • 2 el roomkaas
  • 1 bekertje creme fraIche
  • 4-5 plakken gekookte ham
  • 250 g vleessalade
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 augurk
  • een paar radijsjes.
  • groene gevulde olijven
  • 1 afgestreken tI
  • witte gelatinepoeder
  • 2 el koud water
  • 1 dl vleesbouillon
  • 3 el witte wijn
  • 1-2 el kruidenazijn
  • zout en peper
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

De bloem mengen, op het aanrecht zeven, in het midden een kuiltje maken, zout en 2 el koud water toevoegen, met een deel van de bloem tot een deeg kneden.De koude boter in stukjes snijden, op het deeg legger met bloem bestrooien, vanuit het middel alles snel tot een glad deeg kneden. Het deeg 2 ? 3 uur op een koele plaats leggen, uitrollen en de bodem er van een ingevette springvorm ermee bekleden ,enkele keren met een vork inprikken. De vorm op het rooster in de voorverwarmde oven zetten op 200-225 C. Baktijd 20-25 minuten. De gebakken bodem met een mes van de vorm lossnijden, laten afkoelen, en op een taartschaal leggen.voor de vulling: De roomkaas met een 1/2 el van de creme fraIche mengen, op de taartbodem strijken. De ham halveren de vleessalade erover verdelen, oprollen en de hamrolletjes stervormig op de taartbodem leggen. De eieren pellen, in vieren snijden, augurk in reepjes snijden radijsjes schoonmaken, wassen, in schijfjes snijden. De olijven met de 5 ingredienten de tussenruimten taartbodem vullen. De gelatinepoeder met koud water in een kleine pan mengen, 10 minuten laten staan. De vleesbouillon verwarmen, de gewelde gelatine onder erin oplossen.. De wijn en kruidenazijn erdoor roeren, met zout en peper op smaak brengen, af laten koelen, af en toe roeren. Wanneer het dik begint te worden de ingredienten ermee bestrijken. De taart op een koele plaats zetten. De rest van de creme fraIche in met stermondje doen, de taart ermee garneren, met paprikapoeder bestrooien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 783x

Jouw laatst bekeken recepten