Bitterballen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak een ragout dor de boter te laten smelten en er de bloem doorheen te roeren. Laat in een minuut of vijf gaar worden. Voeg er in drie keer de koude bouillon aan toe, zodat een stevige massa ontstaat. Bak de paddestoelen even aan en doe ze samen met het spek door de ragout. Breng op smaak met peper en zout en laat koud worden. Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal. Haal die door de bloem, daarna door de losgeslagen eieren en op het laatst door het paneermeel(en eventueel een tweede keer door ei en paneermeel voor een extra stevige korst zodat je minder risico loopt dat de ballen kapot gaan in de frituur). Laat opstijven in de koelkast. Frituur de bitterballen in de olie op 180 graden. Ongeveer 5 a 10 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha