Brood gevuld met vlees

Ingrediënten

  • 650 gr. tarwemeel
  • 25 gr. bakkersgist
  • 6 eieren
  • 125 gr. boter
  • 50 ml. Olijfolie
  • 1 snufje zeezout
  • 1 dl. Lauwwater
  • Voor de vulling:
  • 100 gr. chorizo
  • 150 gr. rauwe ham
  • 250 gr. varkensbuikspek
  • ? haantje
  • 2 tenen knoflook
  • ? dl witte wijn
  • ? dl olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes peterselie
  • peper/ zout

Bereidingswijze

Doe het tarwemeel op de werkbank en maak er een kuiltje in en doe hierin lauw water waar je de gist in hebt opgelost. Doe het zout aan de buitenkant van het meel. Leg de eieren in lauw water, breek ze en doe ze bij het tarwemeel. Meng boter en olie en verwarm enigszins. Voeg samen met 1 dl. Lauw water aan het meel toe. Kneed goed door en laat ca. 45 minuten rusten onder een doek. Snijd het halve haantje in stukken en strooi er zout en peper over. Doe samen met olijfolie, fijngehakte ui, knoflook en peterselie, laurier, witte wijn en buikspek in een braadpan en laat op laag vuur stoven. Haal na het stoven het vel van het kippenvlees en verwijder de botjes. Pureer het kooknat met de kruiden in de keukenmachine. Leg het kippenvlees in deze saus. Snijd het buikspek en de chorizo in plakken van een ? cm en de ham in blokjes. Doe al het vlees bij het kippenvlees in de saus en meng goed door elkaar. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm. Doorsnee en leg daarop het vlees. Rol het geheel op tot een brood, vouw de uiteinde goed dicht en leg in een ovale, beboterde vorm. Laat onder een keukendoek rijzen. Zet 10 minuten in een oven van 200 ?C om te laten bruinen, bak dan nog 1 uur op 150 ?C. Serveer de plakken koud of warm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 853x

Jouw laatst bekeken recepten