Bruschetta met tapenades, pesto en nog veel meer

Ingrediënten


Bereidingswijze

Gebruik voor het maken van bruschetta - Italiaans geroosterd brood - bij voorkeur oud brood. Dat geeft het beste resultaat. Snijd het brood in plakken van 3 cm. Snijd deze plakken weer in stukken van ca. 10 cm. lang.Besprenkel de sneetjes brood royaal met een goede olijfolie en laat de olie even intrekken. Leg de sneetjes brood op een met aluminiumfolie bedekt ovenrooster. Plaats de sneetjes onder de ovengrill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een koektrommel. Besmeer de bruschetta met verschillende soorten beleg. Bijvoorbeeld met een beetje tapenade, of een likje pesto. Leg een plakje rauwe ham of een plakje tomaat en mozzarella op het brood. Of een plakje tomaat met een of meer ansjovisjes. Tapenade, pesto, ham en tomaat kunnen worden bestrooid met pijnboompitten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 613x