cheddarttaart met peer

Ingrediënten


Bereidingswijze

maal of raspt de beide kaassoorten,schil de peer verwijder het klokhuis, snijd de peer in partjes en leg ze even in water met citroensap. Oven voor verwarmen op 180gr.Zeef de bloem en maak kuiltje in het midden. Snijd de boter in stukjes en leg deze in het kuiltje, met snufje zout, het ei en water.Kneed dit tot een soepel deeg. Voeg eventueel een lepel water toe. Druk het deeg plat en leg het in vervrij papier een 1/2 uur in de koelkast. Voeg de 3 eieren en creme fraiche toe aan de beide gemalen of geraspte kaassoorten en breng deze taartvulling op smaak met wat zout en peper. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de ingevette quichevorm ermee. Prik de bodem ruim in met een vork, leg er vetvrij papier op met daarop (als steunvulling) droge peulvruchten. Plaats de vorm in voorverwarmde oven tot de randen loslaten. Dit is de blindbakmethode, waardoor de bodem straks beter doorbakken is. Verwijder de peulvruchten en het papier en schep de vulling erin. Druk de uitgelekte partjes peer erin. Bak de taart af in veertig minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 492x

Jouw laatst bekeken recepten