Chorizo-aardappel-ui-tortilla

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gr panklare aardappelschijfjes
  • zout
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • 5 eieren
  • 100 gr chorizo (stuk)

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. In pan 2 el olie verhitten. Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ? 10 minuten gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. Aardappels met zout en peper bestrooien. In kom eieren loskloppen. Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren. Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren. In koekenpan rest van olie verhitten. Eimengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen. Tortilla op middelhoog vuur ? 15 minuten bakken tot bovenkant droog is. Tortilla in pan af laten koelen. Tortilla in 16 punten snijden. Lekker met medium dry sherry.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha