Clubsandwich met zoet-zure zalm

Ingrediënten


Bereidingswijze

(voor 4 personen) Leg de zalmplakken in een schaal. Bestrooi de plakken zalm met zout en peper. Hak de bosuitjes fijn. Breng de azijn met de suiker, 1 dl water en de bosuitjes aan de kook. Laat de suiker oplossen. Schenk de hete azijn over de zalm en laat het afkoelen. Roer de zalmeitjes en de dille voorzichtig door de mayonaise. Bak het zalmvel krokant in een hete koekenpan. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf hem met de kaasschaaf in linten. Leg ze op een bord en bestrooi ze met zout. Zet er een bord op en verzwaar het met bijvoorbeeld een zware pan. Laat de komkommer ca. 15 minuten onder druk staan, zodat het vocht eruit trekt. Bestrijk de boterhammen met boter en rooster ze in de grillpan of in de broodrooster. Bestrijk de boterhammen dan met de mayonaise, beleg ze met waterkers en plakken zalm. Leg daarop weer een met mayonaise bestreken boterham, beleg ze met komkommer en daarop een krokant zalmvelletje. Dek de sandwiches af met de laatste boterham.Bereidingstijd: 20 tot 60 minuten Totale tijd: 30-60 minuten Moeilijkheid: Easy makkelijk Techniek: (Roer)bakken

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha