Eieren, gevulde

Ingrediënten

  • 35 eieren
  • cr?me fra?che
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 mespunt kerrie
  • 1 eetlepel Jane's Krazy mix-up salt of Herbamare (dr. Vogel)
  • 2 eetlepels persilladekruiden
  • 1/2 theelepel citroensap
  • peper en zout toe
  • peterselie.
  • Op de vulling zijn vele varianten te bedenken
  • zoals fijngemaakte zalm
  • boursin etc.

Bereidingswijze

Kook (??n dag van tevoren) 35 eieren hard (bij het doorsnijden gaat er wel eens een ei stuk), laat ze afkoelen en pel ze. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Zet de halve eiwitten in platicfolie of in een doos in de koelkast. Prak de dooiers fijn met zoveel cr?me fra?che dat een smeu?g geheel ontstaat en voeg dan 1 eetlepel Dijon-mosterd, 1 mespunt kerrie, 1 eetlepel Jane's Krazy mix-up salt of Herbamare (dr. Vogel), 2 eetlepels persilladekruiden, 1/2 theelepel citroensap en naar smaak peper en zout toe. Doordat de persilladekruiden zijn gedroogd, nemen ze vocht op, waardoor het mengsel voldoende stevig wordt. Schep de vulling in een plastic zak, druk er zoveel mogelijk lucht uit en bewaar het mengsel in de koelkast. Laat de eieren en de vulling op kamertemperatuur komen, knip aan de onderkant een puntje van de plastic zak en spuit een flinke toef van het dooiermengsel in de halve eieren. Garneer met een plukje peterselie. Op de vulling zijn vele varianten te bedenken, zoals fijngemaakte zalm, boursin etc.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 697x

Jouw laatst bekeken recepten