Focaccia met fusionsalade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Focaccia komt oorspronkelijk uit Genua, waar het door de Etrusken op hete stenen boven gloeiend houtskool gebakken werd. Nu wordt het voor het bakken bestrooid met zeezout en rozemarijn (of andere Italiaanse kruiden) en besprenkeld met olijfolie. Bak zelf focaccia's (af) of koop kant-en-klare bij de speciaalzaak. Klop in een kom een dressing van het limoensap met de sambal, sojasaus en sesamolie. Schep de bieslook erdoor.Verwarm de grill voor. Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groenten onder de grill in 5 minuten beetgaar. Schep ze regelmatig om.. Snijd de focaccia (diagonaal) in 2 stukken en snijd deze overlangs door. Leg de onderkanten op twee borden en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de geroosterde groenten door de dressing en schep ze dan op de opengesneden focaccia. Leg de bovenkanten van de focaccia er luchtig op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 653x

Jouw laatst bekeken recepten