Focacciaburgers met pesto

Ingrediënten

  • 2 voorgebakken focaccia's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (250 gr)
  • in plakken
  • 4 trostomaten
  • in plakken
  • 25 gr rucola
  • gewassen
  • 1 eetlepel boter
  • 4 rundertartaartjes
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels (verse) pesto (potje)
  • 8 verse basilicumblaadjes
  • gescheurd

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 200 graden Celsius. Snij de focaccia's doormidden en snij de helften open. Besprenkel vier van de broodhelften met olijfolie en beleg ze met plakjes mozzarella en tomaat. Bak de belegde helften ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en leg na 5 minuten de andere helften (de deksels) erbij.Verhit ondertussen de boter en bak de tartaartjes in ca. 8 minuten gaar. Keer ze regelmatig en bestrooi ze met peper en zout. Besmeer de onbelegde helften van de focaccia's met pesto. Verdeel de rucola over de helften met mozzarella en leg op elk een tartaartje. Leg de pesto-helften er schuin bovenop.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 386x

Jouw laatst bekeken recepten