Fritata, Italiaanse omelet met gorgonzola

Ingrediënten


Bereidingswijze

Klop de eieren los. Snijd de gorgonzola in stukjes en de gedroogde tomaten in dunne sliertjes. Hak de oregano klein. Meng de gorgonzola, de tomaat en de oregano door het eimengsel.Verhit de olie en de boter op een niet te hoog vuur in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan. Leg als de bovenkant van de omelet bijna is gestold een omgekeerd groot bord - de onderkant wijst naar boven - op de omelet. Keer de koekenpan voorzichtig om en laat de omelet langzaam van het bord weer in de pan glijden. Draai het vuur uit en laat de omelet nog een minuut in de hete pan staan. Laat de omelet op een groot rond bord of schaal glijden. Snijd de omelet in punten. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten. Aan de omelet hoeft geen zout worden toegevoegd omdat de kaas voor een pittige smaak zorgt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 779x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten