Garnalen -'ravioli' met parmezaanse kaas

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meet de ingredienten af. Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Zeef de bloem. Snij de boter met twee messen in dobbelsteentjes. Meng de bloem met de boter. Maak er met koude handen een samenhangend geheel van. Voeg het zout toe en 2 el. koud water. Kneed er een soepel deeg van in zo kort mogelijke tijd. Zet het deeg weg in de koelkast en laat het ca. 1 uur rusten. Verdeel het deeg in 2 stukken. Leg 1 stuk terug in de koelkast. Rol het andere deel uit tot een deeglap van 20 x 24 cm. Snij de garnalen zo klein mogelijk, vermeng ze met de Parmezaanse kaas. Klop 3 eiwitten stijf en meng dit met de garnalen en de kaas. Verwarm de oven voor op 225 graden C.Klop 1 van de eidooiers met 2 el. water los en bestrijk hiermee de deeglap van boven. Leg steeds kleine hoopjes garnalen/kaas/eiwit-mengsel op de onderste deeglap. Hou ca. 4 cm leeg tussen de hoopjes. Rol de tweede deeglap ook uit tot 20 x 24 cm en leg deze bovenop de andere lap met de hoopjes. Druk de lap stevig aan rondom de hoopjes. Snij met een pastaradertje of met een scherp mes in vierkanten van ca. 4 cm. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de ravioli erop. Klop opnieuw 1 eidooier los en bestrijk de ravioli ermee. Bak de ravioli in ca. 10 min. in het midden van de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha