Gegratineerde avocado met tomaat

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ui fijnsnipperen. Tomaten wassen. Halveren, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Knolselderij schillen en wassen. In kleine stukjes snijden. Met 1/2 eetl. citroensap besprenkelen. Boter verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: knolselderij, Italiaanse keukenkruiden, zout en peper. Met deksel schuin op pan 5 min. zachtjes bakken. Tomaat erdoor scheppen.Oven voorverwarmen op 225 C. Intussen avocado's in lengte halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees eruit scheppen tot 1 cm. van rand. In stukjes snijden. Snijvlakken en stukjes met 1,5 eetl. citroensap besprenkelen. Van bolle kant van avocado's klein plakje afsnijden. Ui-tomaatmengsel over avocado's verdelen. Kaas erover strooien. Op bakplaat in midden van oven 10 min. lichtbruin laten worden. Evt. garneren met basilicumblaadjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 586x

Jouw laatst bekeken recepten