Gehaktballetjes met tzatziki

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 komkommer
  • 50 g pistachenoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 4 takjes munt
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 2 bakjes griekse roomyoghurt
  • zout
  • peper
  • cocktailprikkers

Bereidingswijze

Schil de komkommer, verwijder de zaadjes, rasp hem grof en bestrooi met zout. Laat ca. 20 min staan. Pel de pistachenoten. Hak de munt fijn.Verhit 1 el olie in de koekenpan, bak daarin kort de pistachenoten en hak ze daarna. Meng het gehakt met de pistachenoten, de helft van de munt, gemberpoeder, zout en peper en maak er ca. 30 balletjes van. Druk met een lepel het vocht uit de komkommer en pers de knoflook erin uit. Voeg de yoghurt en de rest van de munt toe en maak op smaak met zout en peper. Verhit in de koekenpan de rest van de olie en bak daarin de gehaktballetjes bruin en gaar in ca. 10 min.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 502x

Jouw laatst bekeken recepten