Gekookte eieren gevuld met garnalenmousse en cockt

Ingrediënten

  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 dl. zure room
  • 150 g. Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels zachte boter
  • peper en zout
  • citroensap
  • Voor de cocktailsaus:
  • 3 eetl.mayonaise
  • 2 eetl.ongezoete room
  • 1 eetl.ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup
  • 1 eetl.sherry medium
  • 1 theel.citroensap

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 min + 1 uur opstijven Halveer de eieren, haal het eigeel eruit en draai dit samen met de garnalen, citroensap en de boter fijn in de keukenmachine. Op het laatst de room toevoegen en het geheel glad pureren. Voeg nu de bieslook toe en breng dit op smaak met peper en zout. In een spuitzak met een glad spuitje scheppen en in de eiwithelften spuiten. In de koelkast ongeveer 1 uur laten opstijven. Maak nu de cocktailsaus door alle ingredienten door elkaar te roeren. Leg per persoon 3 eihelften met de gladde zijde naar boven op een ondergrond van mooie slablaadjes. Bedek de eieren nu met een lepeltje van de cocktailsaus en garneer met nog wat fijngesneden peterselie en kerstomaatjes en citroenpartjes en wat losse garnaaltjes

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha