Gevlochten borrelkransjes.

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks.
  • 10-20 lange
  • heel dunne lente-uitjes
  • Circa 50 gram boter
  • 20-40 lange repen filodeeg van 2 cm breed
  • 10-20 lange repen rauwe ham
  • Lange sprietjes bieslook.

Bereidingswijze

Bak de lenteui 4-6 minuten in 20 gram boter. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrijk de reepjes filodeeg met gesmolten boter. Maak vlechten van 2 reepjes filodeeg op elkaar, 1 reepje ham en 1 stuk lenteui. Dit is even een zorgvuldig werkje. Vlecht eventueel een 2e stuk deeg, lenteui en ham mee, als de vlechten te kort zijn. Bind de uiteinden van de vlechten met een stukje keukentouw aan elkaar. Bak de kransjes in circa 20 minuten krokant op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 190 C. Vervang na het bakken het keukentouw door sprietjes bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 393x

Jouw laatst bekeken recepten