Gevulde broodjes met spinazie en walnotenpesto

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pers 1 teentje knoflook. Rooster de pijnboompitten. Halveer 1 teentje knoflook. Vet een bakblik in. Verwarm de oven voor op 200?C.Meng bloem, meel, lijnzaad, havervlokken, gist en zout. Schenk bijna al het water erbij en kneed alles met een soepele beweging minimaal 10 min. tot een gladde soepele, elastische bal. Voeg als het droog is iets meer vocht toe. Laat het deeg 1 uur rijzen. Duw het deeg plat en druk voorzichtig de luchtbellen eruit. (niet meer kneden) Verhit 1 el olie in een pan en roerbak de knoflook met de spinazie tot deze geslonken is. Laat goed uitlekken, druk zoveel mogelijk vocht eruit en snijd de spinzaie grof. Pureer de ingredienten voor de walnotenpesto en meng de spinazie erdoor. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol tot langwerpige broodjes. Snij de bovenkant overlangs tot de helft in en vul met spinazie-pestomengsel. Leg de broodjes op een ingevet bakblik en laat ze nog 30 min afgedekt rijzen. Bestrijk ze met de resterende olijfolie en bestrooi ze met grof zeezout. Bak ze in 20-25 min. op 200?C gaar en bruin. Haal de broodjes meteen van het bakblik en laat ze op een rooster afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha