Gevulde chocolade koekjes

Ingrediënten

  • voor ca 12 stuks:
  • 300 g gemalen amandelen
  • 500 g poedersuiker
  • 6 el cacaopoeder
  • 6 grote eiwit.
  • Voor de vulling:
  • 60 ml volle melk
  • 5 el boter
  • 225 g gemalen bitterchocolade

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden, hete lucht voorverwarmen. Voor de chocoladevulling de dag van tevoren melk en boter in een pannetje tot koken brengen. Chocolade toevoegen, goed roeren tot een creme is ontstaan. De creme in een kommetje vullen en afgedekt een nacht in de koelkast laten rusten.Amandelen met poedersuiker en cacaopulver in een kom geven en met de mixer vermengen. Eiwit in een om stijf roeren. Amandelmassa voorzichtig met het eisneeuw vermengen. Zo ontstaat een plakkerig deeg. Met 2 theelepels ongeveer 24 walnootgrote koekjes op bakpapier zetten. Ongeveer 11 minuten bakken. Vervolgens laten afkoelen. De helft van de koekjes met een theelepel chocoladecreme insmeren en een tweede koekje erop zetten. Twee uur op een koele plek zetten

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha