GRIEKSE SPINAZIETAART

Ingrediënten


Bereidingswijze

Voor het deeg: ei, zout, olie en lauw warm water in een schotel klutsen. De bloem erdoor roeren. Het deeg ongeveer 15 minuten kneden tot het soepel is en niet meer aan de handen kleeft. Vorm het tot een rechthoek en laat het ongeveer 60 minuten rusten. Intussen de spinazie laten ontdooien. De lente-uitjes wassen en in dunne ringen snijden. De kruiden uitzoeken, wassen, droogdeppen en hakken. De kaas fijn verkruimelen.Van de olijfolie 3 kleine eetlepels in een grote pan verhitten en de uien erin stoven. De spinazie erbij voegen en alles samen ongeveer 5 minuten stoven. De spinazie van het vuur nemen, even laten afkoelen en grof hakken. Spinazie, kruiden, kaas en de geklutste eieren met elkaar mengen en met zout, peper en nootmuskaat fijn op smaak brengen. De oven op 200 C voorverwarmen. De boter en de melk samen in een kleine pan verwarmen. De hoeveelheid deeg in vieren verdelen. Iedere portie op een grote, met meel bestrooide doek dun uitrollen. Rek ze vervolgens over de rug van je hand aan alle kanten flinterdun uit. De diepe braadslede van de bakoven met een beetje olie invetten. Een uitgerekt vierde van het deeg op het blik leggen en de randen erover laten hangen. Het geheel bestrijken met het mengsel van en melk. Het tweede stuk erop leggen en eveneens bestrijken. Het spinaziemengsel over het deeg verdelen en goed aandrukken. De deegranden erover slaan en met de resterende deeglagen bedekken. Daarbij elke laag deeg met het mengsel van boter en melk bestrijken . Tenslotte het sesamzaad erop strooien. Het gebak op het middelste rooster van de oven 35 tot 40 minuten bakken tot het oppervlak mooi bruin is. De spinazietaart even laten afkoelen. Serveer het dan of koud.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha