Hamspiraaltjes met aspergemousse

Ingrediënten


Bereidingswijze

- de dag voordien 1. Kook de asperges gaar in lichtgezouten water (10 a 15 min.). Knip de punten af (hou +/- 7 cm asperge over) en hou ze apart voor de garnering. 2. Laat de stukken asperge eerst wat afkoelen. Knip ze in kleine stukjes en doe ze in een hoge beker, met het hardgekookt ei en de mayonaise. Mix heel fijn en breng op smaak met de peterselie, nootmuskaat, peper en zout. 3. Snij de korstjes van het brood en rol ze plat met een deegrol. 4. Beleg de sneden ham met een sneetje brood (laat langs de randen +/- 1 cm vrij). 5. Verdeel de aspergemousse over de boterhammetjes en rot de hamsneden strak op. Zet ze afgedekt weg in de koelkastde dag zelf Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Snij de hamrolletjes in schijfjes van 1,5 a 2 cm dik en schik ze op een schotel met het snijvlak naar boven. Versier met de overgehouden aspergepunten en kerstomaatjes. Serveer met stokbrood en een frisse sla.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1329x

Jouw laatst bekeken recepten