Haringsushi

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de haring en gember in lange, dunne reepjes. Was de rijst, laat uitlekken en breng aan de kook in ? liter water. Laat de rijst zonder deksel zacht doorkoken tot al het water is opgenomen (ca. 5 minuten). Laat de rijst afgedekt afkoelen. Roer de azijn, de suiker en het zout door de rijstMaak een voor een vier sushirollen. Leg hiervoor steeds een nori-vel op een bamboematje of een stuk keukenpapier. Plaats een kwart van de rijst in een lange reep lans ene van de zijden van het nori-vel. Besmeer de haring dun met wasabi en leg deze samen met een paar flintertjes gember op de rijst. Rol de sushi stevig op met het matje of keukenpapier. Snijd de sushirollen met een vlijmscherp mes in 5 dikke, schuine plakken. Serveer met (Japanse) sojasaus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha