Hartige taart met courgette, aardappel en tomaat

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe de bloem met de kaas in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel is. Voeg circa 2 eetlepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie circa 1 uur in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 180?C. Bekleed de vorm met het op een met bloem bestrooid werkvlak uitgerolde deeg. Prik de deegbodem op regelmatige afstanden in met een vork en bestrijk de bodem en de rand met losgeklopt ei (gebruik daarvoor een van de vier eieren voor de vulling). Bak de taart in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij begint te kleuren en neem uit de oven. Maak intussen de vulling. Rasp de courgette en de aardappelen op een grove rasp en druk er tussen twee handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop de eieren los met de creme fraiche, 150 gram van de geraspte kaas, de kerrie en wat zout en peper. Verdeel het aardappel-courgettemengsel over de voorgebakken taartbodem en giet er de eierroom over. Beleg de taart met de in plakken gesneden tomaat en bestrooi met de resterende kaas. Schuif de taart nog voor 30 tot 40 minuten terug in de oven tot de vulling vast en de bovenkant mooi gekleurd is. Serveer warm of lauwwarm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 685x