Hartige taart met pastinaak en ansjovis

Ingrediënten

  • 250 gr. pastinaak50 gr. sjalot of ui2 eieren4 eetl. gemalen gruyere100
  • gr. volle kwark100 gr. gerijpte geitenkaas1 eetl. olijfolieolijven naar smaak
  • 1 blikje ansjovispeper(roomboter)bladerdeeg
  • diepvries

Bereidingswijze

Het bladerdeeg laten ontdooien en in de bakvorm leggen.Pel en snipper de sjalot en snijd de pastinaak in kleine blokjes van ongeveer 1/2 centimeter.Verwarm de olijfolie en fruit de sjalot zachtjes glazig.Voeg de pastinaak, een beetje water en wat tijm toe en laat de groente beetgaar stoven.Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden.Roer intussen de eieren los met de kwark en twee eetlepels gruyere.Verbrokkel de geiten kaas boven dit mengsel en roer nogmaals goed door.Laat de gare pastinaak wat afkoelen en roer het door het eimengsel.Doe er de gesneden olijven bij en breng op smaak met peper. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.Snijd de ansjovis in kleinere stukjes en verdeel over de vulling.Strooi de overgebleven gruyere over de vulling en plaats de taart onmiddellijk in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 432x

Jouw laatst bekeken recepten