HOISIN KIP IN KNAPPERIGE SALADE

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng in een kom de sherry en maismeel tot een gladde vloeistof. Voeg de soja- en hoisinsaus, de suiker en de bouillon toe. Zet apart. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan, schud de knoflook en het wit van de lente uitjes heen en weer en roerbak 2-3 minuten. Voeg de kip toe en roerbak op hoog vuur tot het gaat kleuren, gebruik de achterkant van een lepel om grote brokken door te breken. Voeg de kastanjes toe en roerbak nog 1-2 minuten. Druk het kipmengsel naar een kant van de wok. Doe het sherrymengsel aan de andere kant van de pan en roer 1-2 minuten tot het borrelt en dikker is geworden. Meng grondig en laat 5-10 minuten sudderen. Breng op smaak en roer de groene lente uitjes en koriander erdoor. Bewaar de vulling in de koelkast in een gesloten plastic doos.Warm vlak voor het serveren de vulling, onder constant roeren, 5-10 minuten tot het goed heet is, en voeg heet water toe als het geheel te dik wordt. Leg de slabladeren op borden, schep het warme mengsel erop (niet teveel) en bestrooi met de gesnipperde lente uitjes. Adviseer de gasten om de sla rond de vulling op te rollen (wrappen) om een goede vorm te maken dat makkelijk met de handen te eten is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha