*Jamie Oliver's Focaccia met rozemarijn en kno

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak de topping terwijl het deeg rijst : Leg 4 teentjes ongepelde knoflook, een flinke bos verse rozemarijn en wat grof zeezout op een werkblad onder plasticfolie bedekt met een dubbel gevouwen keukenhanddoek. Klop er flink op met een deegrol of de achterkant van een braadpan tot alles goed geplet is en de aroma's vrijkomen. Doe alles in een kom en voeg er ongeveer driemaal zoveel olijfolie aan toe. Breng het mengsel op smaak met een scheut citroensap, zout, zwarte peper uit de molen en misschien een geplet, gedroogd pepertje, dat maakt het lekker heet ! Maar wees subtiel. Laat marineren. Ga voor de focaccio te werk volgens het basisrecept (zie Basisrecept voor perfect brood) tot fase 8 en verdeel het deeg dan in twee of vier porties. Rol of druk de porties uit tot een ovale lap van ongeveer 1/2 cm dik. De vorm hoeft niet perfect te zijn, het is juist mooi als het brood wat onregelmatig en rustiek wordt. Leg de lap deeg op een bakblik dat je royaal bestrooid hebt met semolina (fijn griesmeel). Schep wat topping tussen je handen en druk hem boven het brood uit tussen je vingers, zodat de velletjes en steeltjes in je handen achterblijven. Doe deze terug bij de overblijvende olie en herbegin totdat alle topping opgebruikt is. Smeer dan de topping met je hand gelijkmatig over het deeg. Maak er ten slotte de karakteristieke kuiltjes in door met al je vingertoppen een heleboel keer in het deeg te drukken. Zo kan het aroma van de topping in het deeg doordringen. Na ongeveer 45 minuten is het brood tot de klassieke hoogte van 3 cm gerezen.Aangekomen bij fase 9 van het basisrecept bak je de focaccia ongeveer 15 minuten in de oven, die je op de hoogste temperatuur hebt voorverwarmd. Besprenkel je focaccia royaal met de allerbeste olijfolie zodra het brood uit de oven komt. Strooi er ook een klein beetje grof zeezout over. Je kunt de focaccia eten zodra die iets is afgekoeld.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 887x