Kruiden-kaasbrood

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 500 g witte bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl zout.
  • Voor de vulling:
  • 1 el ongezouten boter
  • 2-3 uien
  • fijngehakt
  • l ei
  • lOO g goudse kaas
  • geraspt
  • 5-6 el gehakte versegemengde kruiden
  • 1 el zachte boter
  • versgemalen zwarte peper
  • naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 1 eierdooier.

Bereidingswijze

1 Meng de bloem en gist in een grote kom; voeg het zout, de peper en de suiker toe. Doe er 2,5 dl lauw water bij en meng er een deeg van. 2 Kneed 5 minuten tot u een soepel deeg hebt. Laat het afgedekt op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. 3 Smelt de ongezouten boter in een pan en fruit daarin de uien. 4 Haal de pan van het vuur, roer het ei, de kaas en de verse kruiden door de uien; goed roeren. S Bestrooi het gerezen deeg en het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg opnieuw voor u het uitrolt tot een rechthoek van 30 x 40 cm. 6 Smeer de zachte boter over het deeg en verdeel daarna het uienmengsel erover; laat een rand langs de lange kant vrij.7 Rol het deeg van beide kanten op naar het midden. Plaats het opgerolde deeg in een ingevette broodbus van ongeveer 30 x 11 cm en maak er met een mes voorzichtig een zigzagpatroon bovenop. 8 Laat het deeg afgedekt op een warme plek rijzen. Klop de eierdooier met 1 el water en bestrijk het deeg ermee. 9 Bak het brood 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 190 ?C/gas stand 5. Serveer het warm of koud.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha