Miso yakitori

Ingrediënten

  • 1 kilo gefileerde kippebouten -
  • 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes -
  • MISO-SAUS :
  • 100 gram miso -
  • 40 gram suiker -
  • 3 eetlepels sake -
  • 2 eetlepels mirin

Bereidingswijze

Vermeng de ingredienten voor de Miso-saus in een pan. Verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. (Deze hoeveelheid miso-saus is genoeg voor enige maaltijden.) Snijd de kip in stukjes van 21/2 cm 121 en snijd de preitjes in stukjes van 4 cm lang. Rijg de stukjes kip en prei om en om op bamboe pennen. Grilleer het gerecht onder regelmatig omdraaien, tot alles bijna gaar is. Bestrijk de spitjes met de misosaus en grilleer verder. Draai de bestreken zijde naar het vuur toe en betrijk de andere zijde. Herhaal nu twee f drie maal bij ieder spitje. Serveer onmiddellijk.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 544x

Jouw laatst bekeken recepten