Omelet met asperges en champignons
Ingrediënten
Bereidingswijze
Begin met de asperges, schil de witte en gaar ze volgens het basisrecept
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier
De groene asperges hoeven nauwelijks geschild te worden en zijn na 3 minuten blancheren perfect
Laat ook de groene asperges uitlekken
Pers de citroen uit en zeef het sap
Maak de champignons schoon, snijd een klein stukje van de steel af en snijd de champignons in plakjes
Zet ze zolang in koud water met een paar druppeltjes citroen om verkleuren te voorkomen
Snijd de ham in reepjes
Maak de sjalot (of het uitje) schoon en snipper het zeer fijn
Verwarm de boter in een pan en fruit daarin de sjalotsnippers goudbruin
Laat de champignonschijfjes uitlekken en doe ze bij de gefruite sjalot
Doe er ook de hamreepjes bij en sluit de pan
Laat de inhoud op een heel laag vuur gaar stoven
Snijd de droge asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter, hou er een paar achter voor de garnering
Breek de eieren in een beslagkom en roer er de geraspte kaas door
Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en wat zout
Smelt 50 gr boter in een hoge koekenpan, laat ze uitbruisen zonder dat ze verkleurt en bevochtig ook de rand met de gesmolten boter
Giet de helft van het mengsel in de koekenpan en laat het even stollen
Roer de stukjes asperge voorzichtig onder de champignons, ui en ham en schep de massa op de stollende massa
Giet er daarna de rest van de geklutste eieren over
Laat de omelet op een laag vuur langzaam garen
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 668x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.